Otkriveno ko je pucao na načelnika općine Vukosavlje: Kad ga je ugledao, psovao mu je majku pa dohvatio lovačku sačmaru…

 – Ne pozdravljamo se, ali dosad nije bilo problema. Sinoć kada me ugledao, psovao mi je majku i pucao, jer talasima koje skuteri stvaraju, navodno, ometamo ribare, a kojih tu sinoć nije bilo – rekao je načelnik Rakić

Almir M., osumnjičen za napad na načelnika Opštine Vukosavlje Borislava Rakića, nalazi se u Policijskoj upravi Odžak na ispitivanju, rekao je jučer novinarima policijski komesar MUP-a Posavskog kantona Marijan Mikić.

On je naveo da se u četvrtak u 19.20 sati Rakić obratio policiji u Odžaku i prijavio da je na rijeci Savi na njegov vodeni skuter Almir M. pucao iz vatrenog oružja sa lokaliteta Dolaće u mjestu Gornji Svilaj.

Rakić je za Oslobođenje izjavio da je Almir M. u njega pucao dva puta iz lovačke puške sačmare, ali da je, srećom, promašio.

– On stanuje 100 metara od moje vikendice i poznajemo se. Ne pozdravljamo se, ali dosad nije bilo problema. Sinoć kada me ugledao, psovao mi je majku i pucao, jer talasima koje skuteri stvaraju, navodno, ometamo ribare, a kojih tu sinoć nije bilo – rekao je Rakić.

Kad su čuli pucnje, Rakić i njegov kolega su pali sa skutera u Savu, a kasnije su pozvali policiju, koja je intervenisala i pronašla osumnjičenog. U Policijskoj upravi Mehić je izjavio da je na načelnika bacio petarde.

Mikić je rekao da su odmah pretreseni objekti u vlasništvu Almira M., a da će biti urađena i parafinska rukavica za osumnjičenog.

– Nemamo još utvrđen motiv, to će pokazati istraga. Njih dvojica se poznaju, a da li su imali odranije probleme, to se utvrđuje – rekao je policijski komesar. D. P.

Možda vam se svidi

avatar