OTKRIVEN BORDEL U HAAGU 'Pritvorenik naručivao prostitutke u sobu za intimne kontakte'

0

Na početku rada Haškog tribunala jedan od pritvorenika, čije ime nije objavljeno, naručivao je prostitutke i dovodio ih u sobu za intimne kontakte!

Ovo je u razgovoru za beogradske ‘Vesti’ kazao poznati advokat iz Beograda Miroslav Vasić, koji je branio optužene Srbe u Haagu, među kojima i Slavka Dokmanovića i Milu Mrkšića, optužene za ratni zločin na Ovčari.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ovaj način “relaksacije” pritvorenika kojeg advokat Vasić nije želio imenovati, potrajao je sve dok u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu nije postalo jasno da posjetiteljice nisu bile pritvorenikova supruga, zaručnica ili djevojka, pa su posjeti zabranjeni.

S druge strane, i advokati iz Srbije, Hrvatske i BiH također su se nastojali opustiti nakon napornih rasprava.

– Mi advokati smo se dobro upoznali tokom boravka u Hagu. Pravili bi jednom u dva mjeseca balkanske tulume u pubu. Došli bi i tužioci, osoblje i sekretarice. Tužioci se nisu mogli načuditi, govoreći da mi koji smo ratovali sada pjevamo iste pjesme – tvrdi u intervjuu advokat Vasić.

Osim u pubu u kojem su priređivali zabave, advokati s prostora bivše Jugoslavije okupljali su se i u restoranu koji je samo 200 metara od Haaškog tribunala otvorio advokat Mladena Naletilića Tute, te se tu uživali u balkanskim specijalitetima, otkriva advokat Vasić.