Otkrijte jeste li beznadežno romantični…

Beznadežno romantične osobe su vječiti optimisti, koji uvijek vjeruju u moć ljubavi (koja “sve pobjeđuje”) kao jednog od najvažnijih aspekata ljudskog postojanja.

Ali, ako duboko vjerujete da će vam se “sva ljubav koju ste u životu poklanjali pogrešnim ljudima jednog dana vratiti”, često rizikujete da vam ti pogrešni ljudi slome srce… Malo opreza nikad nije na odmet. Zato provjerite da li se prepoznajete, evo šta ukazuje na to da ste beznadežno romantični.

-Vaše sposobnosti da gledate romantične komedije i “gutate” ljubiće ne mogu se opisati drugačije nego kao nadljudske.

-Ideja o tome da će vam osoba koju volite možda poslati cvijeće, tek onako, samo vas za mrvicu manje ushićuje od mogućnosti da dobijete na lutriji.

-Ličnost i osjećanja pripisujete svemu oko sebe, pa jako vodite računa da nekom neljubaznošću ne povrijedite psa, mačku, biljku koju gajite na prozoru…

-Često se dešava da jedini u većem društvu izgovarate ushićeno “oooooo!” jer vas je raznježilo nešto što niko živi nije primijetio, a i kad jeste primijetio, nije u njemu izazvalo nikakva nježna osjećanja.

-Plačete kad naiđu tužne scene u filmovima, ali vam oči zasuze i na reklamu za omekšivač, pošto se pojavljuje divan par i njihova slatka beba.

-Imate bar jednu blisku osobu koja je imala toliko loša iskustva u vezama, da je već digla ruke, ali vi i dalje vjerujete da je samo pitanje trenutka kada će se sa svojom srodnom dušom sudariti na ulici.

-Iako vi sami trenutno niste u vezi, beskrajno ste sretni zbog drugih koji su već pronašli svoju “savršenu drugu polovinu”, jer vi duboko vjerujete da “svako od nas zaslužuje svoju savršenu drugu polovinu”.

-Vrlo često se rasplačete uz omiljenu ljubavnu pjesmu, iako ste je čuli već na hiljade puta.

-Zasuze vam oči kad pročitate u novinama da su se neke poznate ličnosti vjerile i iščekujete njihovo vjenčanje za koje ste sigurni da će biti “kao iz bajke”. A onda lijete suze ako ipak raskinu, ili kad se razvedu koju godinu kasnije.

-Obožavate Disneyeve dugometražne crtiće.

-Veliki dio vas vjeruje u magiju kojom će život učiniti da na kraju nađete osobu s kojom ćete “živjeti sretno do kraja života”.

Ako ste se prepoznali, možda ne bi bilo loše da odrastanje ipak uzmete u obzir… (mondo.rs)

Možda vam se svidi

avatar