Otišli da ispišu historiju bh. rukometa !

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u 12:20 sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovala je za Istanbul, odakle će dalje nastaviti svoj put ka Kataru, tačnije Dohi.

Izabranici selektora Dragana Markovića završili su pripreme u Mostaru i Sarajevu te puni optimizma odlaze na svoje prvo veliko takmičenje. Marković na put vodi 20 rukometaša kojima će glavni cilj biti plasman u drugu fazu takmičenja, osnosno osminu finala.

Među izabranicima Dragana Markovića vlada odlična atmosfera, a svi se potajno nadaju plasmanu u drugi krug takmičenja.

U Kataru će prije početka Svjetskog prvenstva igrati pripremni turnir protiv ekipe domaćina i reprezentacije Portugala koji je na rasporedu od 6.-9. janura. Od 9. januara naši najbolji rukometaši obaviće treći dio priprema do početka SP koje počinje 15. januara i traje do 1. februara.

Rukometni Zmajevi će takmičenje otvoriti 16. januara utakmicom protiv Irana 1, a u našoj grupi još su selekcije Austrije, Hrvatske, Makedonije i Tunisa.

Optimizam stručnog štaba dijele i igrači koji su uvjereni u dobar rezultat na SP-u. Najbolji sportista BiH u 2014. godini Nikola Prce, koji je došao povrijeđen na pripreme, uspio se oporaviti i spreman će dočekati početak prvenstva.

”Idemo u Katar da napravimo najbolje što možemo, a to je plasman u drugi krug, a možda i borba za olimpijske igre. Možemo obećati da ćemo se boriti, a za ostalo ćemo vidjeti” ,izjavio je Prce.

Naš nacionalni tim Svjetsko prvenstvo otvara utakmicom protiv Irana, a u 2. kolu protivnik će nam biti Austrija. Otišli su bez velike pompe, da predstavljaju na svjetskoj sceni zemlju čija će himna zahhvaljujući njima po prvi puta zasvirati na Svjetskom prvenstvu.

Da podsjetimo, Dragan Marković je u Katar poveo 20 rukometaša.

Golmani: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Peđa Dejanović

Lijeva krila: Alen Ovčina, Milan Mikić

Desna krila: Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić

Lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Duško Čelica, Nikola Prce, Ivan Milas

Srednji bekovi: Ivan Karačić, Josip Perić, Petar Janković

Desni bekovi: Dejan Malinović, Kosta Savić

Pivoti: Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ i Elmir Građan.

Kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.