Otac Seid i majka Mevlida nisu imali snage za razgovor nakon što se njihov 14-godišnji sin utopio

Poslije vijesti da je preksinoć u bazenu hotela “Alfa” kod Jagodine u Srbiji pronađen mrtav 14-godišnji R. H. iz Kladnja, u ovom gradiću jučer je zavladala neopisiva tuga. Još se ne zna tačan uzrok i način na koji je došlo do smrti dječaka, za kojeg u naselju Vitalj svi imaju samo riječi hvale.

Prema pisanju srbijanskih medija, dječak se utopio u bazenu oko 22.30 sati. Nastradali je u Jagodini boravio s grupom djece iz Kladnja. Djeca su se preksinoć kupala u bazenu i, kako tvrdi radnik hotela, on ih je otjerao, jer je poslije 22 sata kupanje zabranjeno. Dječak se, međutim, vratio s drugaricama na bazen i uskočili su u vodu. One su se, navodno, utrkivale koja će prva doplivati do ivice bazena. Kad su se okrenule, njega nije bilo. Dječak je ubrzo pronađen, ali nije davao znake života.

Ekipa Avaza bila je jučer u Kladnju, a ispred kuće žalosti zatekli smo veliki broj rodbine, komšija i prijatelja, koji su došli da pruže podršku neutješnoj porodici Hasanović. Otac Seid i majka Mevlida nisu imali snage za razgovor, a vijest o smrti njihovog sina saopćio im je Seidov brat Jasmin Hasanović.

– Spavao sam kad sam čuo da neko lupa na vrata. Izađem, vidim policiju. Obavijestili su me i zamolili da to kažem porodici. Dok nisam popio dvije tablete i dobio injekciju, nisam imao snage da im kažem šta se desilo – kroz suze govori dječakov amidža Jasmin Hasanović te dodaje da će se porodica veoma teško oporaviti od ove tragedije.

Foto: Agoda.ba

Kako nam je rekao, još nemaju pouzdanih informacija o tome šta se tačno desilo kobne noći i na koji je način nastupila smrt njegovog bratića.

– Nadam se da će obdukcija i istraga pokazati tačan uzok smrti. Je li ga neko gurnuo i šta se tačno desilo, ne znamo. Zvao sam tamo. Rekli su mi samo da se sve desilo nešto poslije dva sata poslije ponoći. Neko je tad trebao i morao nadgledati djecu – ističe Hasanović, napominjući da se nekoliko sati prije nesreće čuo s dječakom, koji je, kaže, bio veseo i nasmijan.

Kako saznajemo, djeca su se tokom jučerašnjeg dana trebala vratiti u Kladanj, a kad će tijelo dječaka biti prevezeno i kada će biti klanjana dženaza, još se tačno ne zna. Djeca su u Srbiji trebala ostati nekoliko dana, a tragedija se desila prvog dana, nekoliko sati poslije njihovog dolaska.

Nastradali dječak u Jagodini je boravio s grupom od četrdesetak dječaka i djevojčica iz Kladnja. Kako nezvanično saznajemo, došli su s Udruženjem “Dječija radost” Kladanj u uzvratnu posjetu djeci iz Jagodine, koja su prošle godine boravila u Kladnju. Jučer u prostorijama Udruženja nikoga nismo zatekli, a rečeno nam je da su još u Srbiji.

Možda vam se svidi

Leave A Reply