Otac Ibre Ćufurovića o dolasku snahe i unuka iz Sirije: Da je moj Ibro mene slušao, sada bi porodica bila na okupu

Otac Ibre Ćufurovića, čija je supruga Amina Kečo s njeno dvoje djece u četvrtak stigla u BiH s grupom deportiranih bh. državljana iz Sirije, još nije vidio snahu i unuka.

Šefik Ćufurović je rekao kako nema namjeru posjetiti ni Ibru niti njegovu suprugu i dijete, poručivši da je sve moglo biti drugačije “samo da je Ibro slušao babu”.

Oca Šefika sirijski odmetnik Ibro, ali i ostatak familije, ne zanimaju. Rekao je to za “Avaz” još sredinom ove godine, kada je naš reporter razgovarao s njim u Velikoj Kladuši, u mjestu Donja Slapnica, u Ibrinoj porodičnoj kući.

Ne čujem se ni s kim. Meni se ne javlja Ibro. Komšija mi rekao da je čitao u “Avazu” da su se snaha i unuk vratili, a nisam ih ja vidio. Ibro me nije slušao, pa nije ni zaslužio da mu pomognem. Da su me slušali, sad bismo bili svi skupa – rekao nam je Šefik, pomalo drhtavim glasom.

Jesu li oca Ibre Ćufurovića pogodile posljednje vijesti i činjenica da sina nije vidio godinama, a snahu i unuka nije ni upoznao, nismo uspjeli saznati od Šefika, koji nakon kratkog komentara nije mogao izgovoriti više niti jednu riječ – piše Avaz.

Stigla prva grupa iz Sirije

Podsjetimo, prva grupa državljana BiH koji su se nalazili u kampovima u Siriji, u skladu sa ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, sletjeli su preksinoć na sarajevski aerodrom.

Radi se o šest žena i 12 djece. Odmah po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere od strane Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

Zajedno sa ovom grupom došlo je i sedam muškaraca, koji su ratovali na strani u Siriji i Iraku, a koji su predati u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply