Otac doživio srčani udar dok je pokušavao objasniti matematički zadatak sinu

0

45-GODIŠNJI Kinez nedavno je pretrpio srčani udar nakon što se izuzetno uznemirio dok je sinu pomagao rješavati zadaću iz matematike.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Muškarac prezimena Liu pomagao je sinu koji ide u treći razred s domaćom zadaćom otkako je počela škola prošli mjesec, ali tijekom posljednje dvije sedmice počeo je osjećati blage bolove u prsima kad god bi bio frustriran zbog dječaka.

Stvari su se pogoršale prošle nedjelje kad se Liu jako uznemirio nakon što je isti zadatak ponovio sinu tri puta, a on se i dalje mučio s pronalaskom rješenja. U jednom trenutku otac je počeo osjećati oštre bolove u prsima i otežano disanje, a na kraju se onesvijestio. Kad se probudio, potražio je medicinsku pomoć u bolnici u Shenzhenu te saznao da je pretrpio srčani udar, prenosi Oddity Central.

Stres i bijes
Odmah po dolasku u bolnicu 45-godišnjak se još jednom srušio. Počeo se grčiti i počelo mu se pjeniti u ustima, no brzo je stabiliziran i zakazane su mu razne pretrage kako bi se utvrdio uzrok njegovih simptoma. Otkriveno je da je dio glavne koronarne arterije gospodina Liua začepljen, a ta je blokada smanjivala dotok krvi u srce.

Liječnici su zaključili da je pušenje dugi niz godina također pridonijelo stanju pacijenta, ali da je sam srčani udar bio od jakog stresa i bijesa dok je sinu pomagao s domaćom zadaćom. Dodali su kako je Liu pametno postupio došavši u bolnicu jer njegov problem sa srcem mogao je biti fatalan.

Liu je podvrgnut hitnoj operaciji i sad je u stabilnom stanju te se oporavlja u bolnici, prenosi “Index“.

Inače, ovo je drugi takav slučaj u posljednjih godinu dana. Prošlog studenog i 36-godišnja Kineskinja toliko se iznervirala jer njezin sin nije mogao razumjeti kako riješiti matematički problem dok je rješavao domaću zadaću da je doživjela srčani udar.