Otac djevojčice koja je bila na meti pedofila: “Zabrinuti smo, potražili smo pomoć psihijatra”

0

Djevojčica iz Surdulica (Srbija) bila je meti pedofila putem Instagrama.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Porodica je doživjela veliku traumu, jer djevojčica otkako je dobila poruke živi u strahu, ne spava noćima i strahuje da bi se poruke mogle ponoviti, ali i da čovjeka može sresti na ulici pošto porodica navodno zna o kome je riječ.

Kada se to dogodilo, ja sam zbog posla bio van Surdulice. Moja supruga je slučaj prijavila policiji. Mnogo smo zabrinuti za naše dijete i potražili smo pomoć psihijatra – kaže nam otac djevojčice.

Policiji u Surdulici je 23. oktobra prijavljeno da je jedan muškarac putem “Instagrama” slao djetetu neprikladan sadržaj. Policija je saslušala i majku i djevojčicu i o svemu obavjestila nadležno Tužilaštvo u Vladičinom Hanu.

Roditelji djeteta su zbog cijele situacije zatražili stručnu pomoć Centra za socijalni rad u Surdulici, ali i u školi koju dijete pohađa.

Moje dijete ima telefon i nije jedino. Imamo samo nju i prilično iskren odnos pun povjerenja. Sreća u nesreći je što je dijete zbog svega toga odlučilo da se povjeri majci. Kao roditelj, prilično sam revoltiran. Danas se to desilo mom djetetu, sutra može nekom drugom. Odlučio sam da progovorim ne samo zbog moje djevojčice, nego i zbog druge djece – kaže otac djevojčice.

On ističe nema dilemu o kome je riječ i dodaje da taj čovjek trenutno nije u zemlji, da ima 32 godine i da je oženjen.