Otac djeteta kojem se skupljala pomoć pisao političarima u BiH: Zašto vaš Audi košta više od zdravlja naše djece?

0

Elvis je u ime svih roditelja koji za bolesnu djecu tako godinama “obilaze, od vrata do vrata” i čekaju da prikupe par hiljada da pomognu svojoj djeci, napisao emotivno pismo koje je uputio članovima Predsjedništva BiH i drugim političarima u BiH.

Elvis Žigonja otac je dječaka Ajdina, čiju smo lavovsku borbu za zdravlje pratili godinama.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Maleni, hrabri Ajdin mnogo je bolje, hoda intenzivno, no njegov otac dobro se sjeća borbe koju su prolazili godinama, skupljajući novac za bolje sutra svom sinu.

Pa je u ime svih roditelja koji za bolesnu djecu tako godinama “obilaze, od vrata do vrata” i čekaju da prikupe par hiljada da pomognu svojoj djeci, napisao emotivno pismo koje je uputio članovima Predsjedništva BiH i drugim političarima u BiH.

Pismo je objavio na Facebooku, a poslao ga je i našoj redakciji, te ga mi objavljujemo u cjelosti:

“Pitam tebe Džaferoviću, pitam tebe Komšiću, a i tebe Dodik, pitam sve vaše prethodnike, pitam sve ministre i državne institucije:

KAKO JE MOGUĆE DA VAŠ SLUŽBENI VOZNI PARK KOŠTA NEKOLIKO STOTINA HILJADA KM? A pri tome djeca nam umiru, liječe se pomoću SMS-ova, humanitarnih poziva, apela…

Dali je moguće da jedan Audi ili jedna Škoda košta više od života, zdravlja???

Da li imate imalo savjesti noću kada legnete, pa podvučete daj dan, zapitate li se DA LI JE TA VAŠA UŽIVANCIJA VJEČNA?

Pomisliš li Bakire nekada na mene i Ajdina kada si na Istanbulskom aerodromu sreo dijete poginulog borca, dijete šehida koji je dao život za tvoju guzicu, a da bi dijete tog šehida liječilo svoje dijete pomoću apela, humanitarnih akcija, sms-ova i donacija, pomisliš li ikada???

Svi vi ste napravili začarani krug za sebe i svoje podobne, svi vi ste se toliko osigurali da vam niko ništa ne može, ali polako, sve je prolazno, sve…