OSUĐENI SILOVATELJI I UBICE TRAŽILI POMILOVANJE, ČAVARA ODBIO

Predsjednik FBiH Marinko Čavara odbio je molbe za pomilovanje pet osoba koje su pravomoćno osuđene zbog počinjenih krivičnih djela.

Odluka o odbijanju molbi za pomilovanje je donesena 26. septembra, a objavljena je u posljednjem izdanju Službenih novina FBiH.

Miodrag Štrbac je u januaru 2011. godine pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva rođaka Jovana Štrpca (23), koje se dogodilo u septembru 2009. godine u Drvaru.

U novembru 2010. godine je Vijeće Vrhovnog suda FBiH razmatralo žalbe na presudu Kantonalnog suda u Sarajevu, kojom je Adem Hurem iz Sarajeva osuđen na 13 i po godina zatvora zbog spolnog odnosa s djetetom, silovanja i rodoskvrnuća. Hurem se teretio za spolno iskorištavanje svoje dvije unuke i to za duži period u Njemačkoj, kao i po povratku u BiH,piše Hayat

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar