Ostaju li građani bez gasa: “Bićemo prinuđeni da zatvorimo gas, nemamo riješen problem”

Slavo Krajišnik, direktor Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo u razgovoru za N1 potvrdio je da ukoliko ne dođe do rješenja problema sa BH Gasom – bit će prinuđeni da isključe dotok gasa.

On je kazao da sastanak sa Jasminom Salkićem, direktorom BH Gasa nije donio rezultate, ali je problem koji traje od 2015. godine – otvoren i dalje.

“Taj problem se povlači od 1.4.2015. godine, nemamo ugovorenu cijenu sa BH Gasom. Nama cijena za transport određuje Regulatorna agencija za energetiku Republike Srpske, gdje je moguće da svi prisustvuju. BH Gas je bio na sastanku, ali kada je trebalo da se odredi cijena – nije niko bio”, naveo je.

Tvrdi da BH Gas ne želi da prihvati ponuđenu cijenu, koja je uvećana za 0.2 KM po kubom metru.

“Zakon nam nalaže da se držimo cijene, zašto ne prihvataju – nećemo da ulazimo u to. Pokušali smo da sve riješimo protokolom. Od početka godinine na dalje bi se dogovorili da cijena važi kao za period koji je prošao”, naveo je.

Šta se može desiti ako dogovor ne bude postignut?

“Građani treba da razumiju u smislu da mi nismo da se obustavi transport gasa, jer će građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva ostati bez gasa. Ja tražim razumijevanje od svih, ne samo od građana da kažu kako da riješimo taj problem, koji ne možemo da riješimo tri godine. Bićemo prinuđeni da zatvorimo gas – jer nemamo riješen problem”, naveo je Krajišnik.

.

Možda vam se svidi

Leave A Reply