Osnovna škola “15. april” Kakanj osvojila prvo mjesto na kantonalnom takmičenju “Projekt građanin”

0
329

Osnovna škola “15. april” Kakanj na kantonalnom takmičenju “Projekt građanin” Civitas osvojila je prvo mjesto, te zajedno sa Srednjom muzičkom školom iz Zenice predstavljala Zeničko-dobojski kanton na finalnoj smotri koja je održana 21. i 21. maja u Sarajevu.

Prvi dan smotre učenici su predstavili svoj projekat u Parlamentu BiH, također su imali i javnu promociju ko Sebilja (Baščaršija).

Drugi dan je svakoj ekipi dodijeljeno priznanje koje je uručio Drew Giblin ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a u BiH, gdje je prilikom uručivanja priznanja posebno pohvalio projekat učenika kakanjske Osnovne škole “15. april”.

Tema projekta Osnovne škole “15. april” je “Kupujmo domaće” sa kojom su ujedno i promovirali naša lokalna proizvodna preduzeća od kojih su dobili i podršku (majice i reklamni materijal).

Podršku su pružile sljedeće kakanjske firme: Moj san, DSM i Tvornica cementa Kakanj.

Ekipa koja je predstavljala navedeni projekat su: Smolo Lejla, Haračić Hana, Plasto Adnan, Ramić Ertan, Karahodžić Mela, Omerhodžić Lejla, Hasagić Dalila, Durak Dženana, zajedno sa nastavnicom Nerminom Zahirović, koja je pripremala ove vrijedne učenike.

Kao nagradu za prvo osvojeno mjesto učenici su dobili učešće na Brčko ljetnom kampu u organizaciji Civitas BiH koji će biti edukativno zabavnog karaktera.

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here