Osam mrtvih u sudaru dva helikoptera, među stradalim i poznati francuski olimpijci

Najmanje deset osoba poginulo je u sudaru dva helikoptera na sjeveru Argentine, osmoro stradalih su Francuzi, a letjelicama su pilotirali Argentinci.

Prema navodima zvaničnika provincije La Rioha, gdje se dogodila nesreća, helikopteri su eksplodirali u vazduhu poslije verovatnog međusobnog kontakta.

Alexis Vastine
Alexis Vastine

Predsjednik Francuske Francois Hollande je potvrdio da su među stradalima olimpijska šampionka u plivanju Camille Muffatt (25), bokser Alexis Vastine i mornarka Florence Arthaud.

France's Camille Muffat poses with her silver medal for the women's 200m freestyle final with an Olympic record during the London 2012 Olympic Games at the Aquatics Centre
Camille Muffat

Oni su učestvovali u snimanju rijaliti programa “Izbačeni“ koji je trebalo da se emituje na televiziji TF1 kasnije ove godine.

Iako se su u prvom trenutku stigle informacije da su među putnicima bili plivač Alain Bernad i bivši fudbaler Sylvain Wiltord, oni su se neposredno nakon nesreće oglasili na društvenim mrežama.

Florence Arthaud
Florence Arthaud

Nadležni istražuju uzroke nesreće, a prema nezvaničnim informacijama, isključena je mogućnost da su vremenski uslovi uticali na sudar i eksplozije helikoptera.

Možda vam se svidi

Comments are closed.