Optuženi za krijumčarenje ilegalnih migranata sporazumno priznao krivicu

Dabović je priznao da je 11. 03. 2017. godine, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, motornim vozilom prevozio osam osoba s područja Kosova koje nisu imale važeće i potrebne dokumente za ulazak u BiH, a ranije su ilegalno ušle iz Crne Gore na teritoriju Bosne i Hercegovine. Dabovića je otkrila i spriječila policija na području Trebinja, piše “Fena”.

U skladu sa sporazumom, za njega je predložena kazna zatvora od jedne godine, novčana kazna od 1.000 KM, kao i prošireno oduzimanje nezakonite imovinske koristi, u različitim valutama, ukupnog iznosa oko 2.000 KM.

Predložena kazna je u skladu s ulogom, odgovornošću i težinom počinjenog krivičnog djela, navodi Tužilaštvo.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja, Dabović se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Šćepan Dabović je rođen 1955. godine i državljanin je Crne Gore.

Krivicu je sporazumno priznao u prisustvu advokata za krivično djelo krijumčarenja ljudi iz člana 189. Krivičnog zakona BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar