10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

Općinski podsticaj za proljetnu obradu poljoprivrednog zemljišta

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kakanj da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za proljetnu obradu poljoprivrednog zemljišta.

Pravo na podsticaj imaju fizička lica koja su u tekućoj godini u proljeće obavila osnovnu i dopunsku obradu poljoprivrednog zemljišta na vlastitom imanju ili na zemljištu u zakupu, površine od 2 do 20 dunuma, i na istoj zasnovali ratarsku proizvodnju.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

–      zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaje za biljnu proizvodnju,

–      kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) izdata u 2015. godini,

–      vlasništvo nad parcelom (kopija ZK izvadka ili Posjedovnog lista) ili ugovor o zakupu zemljišta sa kopijom ZK izvadka ili kopijom Posjedovnog lista, ukoliko podnosilac zahtjeva živi u zajedničkom domaćinstvu sa vlasnikom zemljišta podnosilac uz zahtjev dostavlja i kućnu listu (original ili ovjerenu kopiju),

–      kopija kartice sa brojem bankovnog računa.

Rok za podnošenje zahtjeva za proljetnu obradu poljoprivrednog zemljišta je 29.5.2015.godine.

Zainteresirani mogu preuzeti obrazac zahtjeva na protokolu Općine Kakanj, te uz neophodnu dokumentaciju isti predati na mjestu preuzimanja, do navedenog roka.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji broj 17, III sprat, zgrada OpćineKakanj ili na broj telefona: 032/771-828, svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO