Obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kakanj da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća.

Pravo na podsticaj mogu ostvariti proizvođači koji su zasadili jagodičasto voće na površini od 1do 5 dunuma u jesen 2014. godine i proljeće 2015. godine uz obavezu da su u zasadu provedene mjere osnovne obrade i održavanja zemljišta.

Podsticaj mogu ostvariti proizvođači koji su zasad jagodičastog voća zasnovali na vlastitoj parceli ili parceli pod ugovorom o zakupu zemljišta sklopljenim najmanje na 15 godina.

Podsticaj iznosi 200,00 KM/dunumu.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

–      zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaje za biljnu proizvodnju,

–      kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) izdate u 2015.godini,

–      vlasništvo nad parcelom (kopija ZK izvadka ili Posjedovnog lista) ili ugovor o zakupu zemljišta sa kopijom ZK izvadka ili kopijom Posjedovnog lista, ovjeren kod notara,

–      račun o nabavci sadnog materijala (ovjeren na ime kupca) i izdat u periodu od 30.9.2014.godine do 31.5.2015.godine,

–      certifikat o kvaliteti i zdravstvenoj ispravnosti sadnog materijala (ovjeren pečatom rasadnika), u skladu sa Zakonom o sjemenu i sadnom materijalu poljoprivrednog bilja (“Službene novine FBiH”, broj: 25/04),

–      kopija kartice broja bankovnog računa.

Rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za zasnivanje novih zasada jagodičastog voća je 26.6.2015.godine.

Zainteresirani mogu preuzeti originalni zahtjev na protokolu OpćineKakanj, te uz neophodnu dokumentaciju isti predati na mjestu preuzimanja, do navedenog roka.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji broj 17, III sprat, zgrada OpćineKakanj ili na broj telefona: 032/771-828, svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati. (Press Općine Kakanj)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj