15 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Općinska Inspekcija: Osobu koja je odbacila leš uginule krave u šumu u Dumancu ovaj nesavjesni čin je koštao 700 KM

U okviru aktivnosti na suzbijanju pojave divljih deponija, te aktivnosti na sankcionisanju počinilaca ovih nesavjesnih radnji, proteklih dana općinska inspekcija je izdala dva prekršajna naloga od po 100 KM za dvije osobe koje stanuju u naselju Varda (u blizini Boračke zgrade). Jednoj osobi, također iz naselja Varda, inspekcija je izdala prekršajni nalog u iznosu od 100 KM zbog paljenje plastičnog i gumenog otpada (ustanovljeno je da ova osoba učestalo u večernjim satima pali otpad ispred kuće).

Ukoliko ove osobe ne očiste deponije, odnosno ukoliko nastave činiti pomenute zabranjene radnje, uslijedit će nove mjere inspekcije.

Šest osoba iz naselja Varda koje stanuju u blizini zgrade Elektro-Kakanj od inspekcije je dobilo naloge da pokupe smeće razbacano niz padinski dio naselja (preko puta solitera 1).

Mještanina Dumanca koji je nedavno u šumu odbacio leš uginule krave (bez ikakvog zakopavanja) ovaj nesavjesni čin je koštao 700 KM (400 KM kazne i 300 KM troškovi zbrinjavanja leša životinje)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO