15 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Općina Kakanj: U rano bajramsko jutro nije smjelo biti smeća u kontejnerima, korito Zgošće i gradska jezgra su trebali biti čisti i uredni

U utorak 5. jula, u rano jutro, prije nego vjernici pođu u džamiju na Bajram-namaz, kontejneri sa smećem na području Kaknja su trebali biti prazni, korito Zgošće čisto, a gradska jezgra očišćena od smeća kako bi muslimani dočekali Bajram u lijepom i ugodnom ambijentu.

Međutim, osvanuli su kontejneri puni smeća i takav ružan dojam je bio prisutan i kad su vjernici otišli u džamiju i kad su se vratili.

Korito Zgošće je na prvi dan Bajrama bilo puno smeća i mahovine, a gradska jezgra neočišćena.

Glavni krivac je Zavod za planiranje i izgradnju koji u ime Općine Kakanj naručuje i budžetskim novcem plaća čišćenje gradske jezgre od smeća.

Zavod nije odgovorio svom zadatku i obavezi da osiguran lijep i ugodan ambijent, posebno u dane praznika, što je sramota za ovu ustanovu kojoj je povjerena važna uloga osiguranja čistoće i estetske dimenzije gradskog područja, a za tu svrhu se, podsjećamo, izdvaja novac iz Budžeta Općine Kakanj kako bi se isplatile usluge koje pruža Javno preduzeće “Vodokom”.

Nije pokazano nimalo senzibiliteta prema činjenici da građani Kaknja zaslužuju lijep prizor u svom gradu svakog dana, a posebno u bajramsko jutro, te tokom drugih vjerskih i državnih praznika.

Zar Zavod kao naručilac radova (koji se plaćaju) nije mogao zatražiti od “Vodokoma” da očiste korito Zgošće i gradsku jezgru?

Zar se termini odvoza smeća od strane JP “Vodokom” Kakanj nisu mogli pomjeriti sat-dva ranije?

Činjenica da Zavod nije odgovorio zadatku ne oslobađa odgovornosti Javno preduzeće “Vodokom” Kakanj u pogledu pražnjenjenja kontejnera. Građani Kaknja plaćaju “Vodokomu” za uslugu odvoza smeća, pa stoga ne smiju biti osuđeni na prizore kakvi su se mogli vidjeti u rano jutro 5. jula.

Sve je moglo biti bolje i ljepše da je bilo malo više osjećaja prema ljudima. Svaka naknadna aktivnost ne može popraviti ružan dojam kojem smo svjedočili u rano bajramsko jutro. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO