Nakon jučerašnje objave spiska nezaposlenih osoba kojima će Općina Kakanj i humanitarne organizacije LDSC i Muslim Aid BiH dodijeliti po jedan plastenik sa sistemom za navodnjavanje i sadnicama, pojavili su se određeni komentari na društvenim mrežama u kojima se navodi kako su navodno plastenike dobile i zaposlene osobe.

Zato pozivamo sve one koji iznose ovakve komentare i sugestije da javno iznesu i napišu imena osoba koje su zaposlene, a dobile su plastenik.

Navode ćemo provjeriti i poduzeti mjere, uvijek postoji mogućnost krivotvorenja dokumentacije kod predaje aplikacija. Liste se i objavljuju kako bi sve bilo transparentno i kako bi se od strane građana uočile nepravilnosti ukoliko ih ima.

Ukoliko se ustanovi da je neko krivotvorio dokumentaciju ili obmanuo komisiju protiv takve osobe će biti podnesene prijava nadležnom sudu.

Općina Kakanj sve radi potpuno transparentno i sve je dostupno i predstavljeno javnosti.

Tokom jučerašnjeg dana imali smo jednu prijavu u kojoj se tvrdilo da je jedna osoba zaposlena, a dobila je plastenik, međutim utvrđeno je da se radi o potpuno drugoj osobi u odnosu na prijavu. Problem je bio u tome što se radilo o istom imenu i prezimenu. Dakle, moguće su razne varijante, ali se sve može provjeriti i razjasniti.

Odgovorno tvrdimo da su sve osobe koje su dobile plastenik dostavile uvjerenje da se vode u evidencijama Zavoda za zapošljavanje. Svi zainteresiranu mogu u Općini vidjeti bilo koju aplikaciju za plastenike i uvjeriti se u ispravnost dostavljene dokumentacije.

Ukoliko se iznose komentari bez argumentacije radi se o kleveti kojom se narušava kredibilitet Općine Kakanj, a kleveta je također krivično djelo zbog kojeg se može odgovarati pred sudovima.

Listu osoba kojima će biti dodijeljeni plastenici možete vidjeti klikom ovdje

Prvih 20 kandidata sa liste će dobiti plastenike sa sistemom za navodnjavanje i sadnicama. (Press Općine Kakanj)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj