Općina Kakanj pomaže razvoj zdravstva: 125.000 KM za završetak Hemodijaliznog centra i 60.000 KM za proširenje parkinga Doma zdravlja

Općina Kakanj planira tokom tekuće godine izdvojiti novčana sredstva u iznosu od 125.000 KM kako bi se dovršili radovi na izgradnji i opremanju Hemodijaliznog centra u Kaknju. Projekat izgradnje i uspostave Hemodijaliznog centra se realizira u saradnji i sinergiji Općine Kakanj, Javne ustanove Dom zdravlja Kakanj, te kakanjskih privrednih subjekata.

Cilj je građanima Kaknja koji radi hemodijalize putuju u druge općine omogućiti da ovu vrstu medicinskog tretmana ostvaruju u svom gradu čime bi daleke i za zdravlje opterećujuće vožnje postale prošlost.

U 2015. godini Općina Kakanj će, uvažavajući zahtjeve i potrebe građana, izdvojiti i 60.000 KM za proširenje parkinga u krugu Doma zdravlja Kakanj.

Ranije je Općina finansirala radove na uspostavi kružnog toka saobraćaja na lokalitetu Doma zdravlja kako bi se izbjegle saobraćajne gužve, te osigurala stalna prohodnost saobraćajnice za prolazak vozila hitne pomoći.

Možda vam se svidi

Comments are closed.