15 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Općina Kakanj i nekoliko kakanjskih privrednih subjekata poklanjanju knjigu kakanjskim odlikašima

Na kraju tekuće školske godine Općina Kakanj i nekoliko kakanjskih privrednih subjekata će sve učenike kakanjskih osnovnih škola od četvrtog do osmog razreda koji ostvare odličan uspjeh i primjerno vladanje nagraditi zbirkom priča za djecu i omladinu sa konkursa “Planjaxovo pero 2015” koja nosi naziv “Heroj cvjetne livade”.

Primjerci zbirke su nabavljeni tako što su Općina Kakanj i nekoliko kakanjskih privrednih subjekata finansijski podržali Planjaxov projekat “Poklon knjiga za peticu”. Podrškom ovom projektu podržano je i stvaralaštvo bosanskohercegovačkih pisaca koji su se prijavili na Planjaxov konkurs za najljepše priče za djecu i omladinu.

P1100236

Na konkurs su pristigle 32 priče i sve su objavljene u pomenutoj zbirci. Zlatno Planjaxovo pero pripalo je Mehmedu Đedoviću za priču “Mršavi jelen” i Adnadinu Jašareviću za priču “Velika tegara”.

Za podršku projektu “Poklon knjiga za peticu” Planjax Tešanj je načelniku Općine Kakanj dodijelio plaketu “Ponosni prijatelj knjige”. Plaketu je u ime Planjaxa uručio Rizah Durmić.

(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO