Kakanjsko šetalište sve više postaje jedno od prepoznatljivih obilježja našeg grada. Kakanjskim korzom svakoga dana i večeri, a posebno “izlaznim” danima, prođe veliki broj šetača. Na kakanjskom šetalištu se sklapaju prijateljstva, rađaju nove ljubavi, susreću se ljudi, razgovaraju, dijele radost, mališani prave i učvršćuju svoje prve korake… Kakanjsko šetalište je primamljivo i mladima iz drugih gradova.

Zato je općinska administracija na čelu sa načelnikom Nermin Mandrom odlučna da učini sve kako bi šetnja kakanjskim šetalištem bila ugodna.

Stoga, pozivamo građane Kaknja i goste našeg grada da nam iznesu svoje ideje i zamisli kako dodatno uljepšati prostor oko gradske šetnice i šetnju učiniti ugodnijom.

Općina Kakanj je započela aktivnosti na sanaciji mobilijara za dječiju igru koji se nalazi uz šetalište, farbanje klupa, uređenje eksponata otvorenog muzeja koji se nalazi uz gradsko šetalište…

“Lijepo je da uz šetalište postoje i autići i drugi zabavni sadržaji za djecu i odrasle, ali za tu svrhu se mora odrediti adekvatan prostor koji neće narušavati harmoniju i red na šetalištu”, rekao je načelnik Nermin Mandra.

U skladu sa sugestijama građana, Općina Kakanj neće izdati rješenje da se ispred pošte postave autići (zahtjev za izdavanje javne površine je podnesen), a ukoliko se desi da se ispred pošte pojave autići slučaj treba prijaviti inspekciji. Za autiće će se tražiti druga lokacija. Površina ispred pošte nije pogodna za ovu vrstu djelatnosti, posebno u večernjim satima, jer autići na ovom malom prostoru uzrokuju zastoj u kretanju pješaka, gužve, negodovanja prolaznika…

Apeliramo na sve one koji vole kakanjsko šetalište da se potrude maksimalno kako se ne bi narušavala estetska dimenzija ovog prostora. Dakle, potrudimo se svi zajedno da smeće bacamo u korpice, da čuvamo mobilijar za djecu, da bicikl vozimo biciklističkom stazom, a ne šetalištem…

Za šetanje psa bez brnjice i vožnju biciklom na šetalištu nadležna je policija, pa i od policije očekujemo da učini sve kako bi šetnja kakanjskim šetalištem bila mirna i ugodna. (Press Općine Kakanj)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj