Općina Kakanj daje zemljište građanima za poljoprivrednu proizvodnju

Općinski načelnik objavljuje javni poziv za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini Općine Kakanj u poljoprivredne svrhe za sadnju višegodišnjih kultura.

Državno poljoprivredno zemljište daje se u zakup za proizvodnju jagodičastog i jezgrastog voća, kao i drugih višegodišnjih drvenastih kultura.                                                                       

Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini Općine Kakanj, daje se u zakup u poljoprivredne svrhe za sadnju višegodišnjih kultura na period od 7 godina, uz mogućnost produženja Ugovora o zakupu, odnosno do privođenja predmetnog zemljišta konačnoj namjeni koja je utvrđena provedbeno planskom dokumentacijom.

Tekst javnog poziva se može vidjeti klikom ovdje

Rok za podnošenje prijava na javni poziv je 8 dana od dana objavljivanja (datum objave 23.2.2017.godine).

Obrazac za prijavu se može preuzeti klikom ovdje

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar