Opasna vožnja: Sarajlija zbog pregleda na Youtube zavezao sanke za automobil i izašao na autoput

Na auto-putu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica jučer je zabilježena opasna vožnja, ni manje ni više, već sankama koje je kolovozom vukao automobil na koje su bile zakačene.

Vozači koji su svjedočili ovom nesvakidašnjem prizoru, automobil je užetom za sobom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, i to u pratnji druga dva vozila sa upaljena sva četiri žmigavca i to sve zbog pregleda na Youtubeu!

– Ljudi, ovo je igranje s sudbinom, vjerujte mi da hiljade stvari je moglo poći po zlu. A ipak sam stisnuo zube i pokazao još jednom da ste mi najbitniji. Hvala vam VELIKO na ovih nepunih 40k subskrajbera. Nekome nije puno, ali za mene je i više nego dovoljno da vam uzvratim bar na ovaj način. Hvala još jednom, (I ne mogu reći da uživate do sljedećeg videa jer ne znam kada ću izaći iz zatvora.) :P” – napisao je Dejan Zdrale akter ovog slučaja.

Ogorčeni vozači koji su u čudu zabilježili ovaj slučaj govore kako su druga dva automobila blokirala obje trake auto-puta, dok se vozilo sa sankama kretalo ispred njih, što je prouzrokovalo ozbiljne smetnje i poteškoće na putu koji je namijenjen isključivo brzom motornom saobraćaju.

Šta kaže Zakon?

Prema odredbama Zakona o saobraćaju u BiH, auto-putem se ne smiju kretati pješaci, stoka, ni vozila koja se prema odredbama ovog zakona ne smatraju motornim vozilima.

Autoputem se ne smiju kretati ni motorna vozila koja prema svojim konstrukcionim osobinama ne mogu da se kreću brzinom većom od 40 kilometara na sat.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply