Onkolog Majk Hajmen tvrdi: Ova namirnica dokazano uništava ćelije raka – dovoljno je da je jedete jednom nedeljno!

0

Korisne supstance koje sadrži ova žitarica pomažu u čišćenju krvnih sudova, u razgradnji masnih naslaga i poboljšava celokupnog zdravlje organizma. Nedavnim istraživanjem je dokazano da je vrlo korisna i u prevenciji raka

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Lečenje virusa i jačanje imuniteta

Lečenje virusa i jačanje imuniteta

Helja je već decenijama vrlo popularna u tradicionalnoj medicini, a njene lekovite strane je priznala i savremena medicina, pa se tako ona preporučuje kod prehlada i virusa. Heljda napada patogene i bakterije, uništava ih, a ujedno i pomaže u jačanju imunog sistema.

Čisti i jača krvne sudove

Heljda jača zidove krvnih sudova toliko dobro da je i farmaceutske korporacije koriste u proizvodnji lekova. Heljda je posebno korisna za ljude koji pate od aterosklerotskih poremećaja i dijabetesa. Kaša od heljde pomaže kod varikoznih vena, srčanih i vaskularnih tegoba.Leči anemiju

Heljda je bogata gvožđem, pa se preporučuje osobama koje pate od anemije. Redovna upotreba heljde nadoknadiće taj nedostatak.

Pomoć u mršavljenju

Odavno se heljda koristi kao glavna namirnica u raznim programima ishrane i dijetama. Ona je ukusna i niskokalorična namirnica. Bogata je mkroelemenktima koji pomažu da se brže zasitite. Sprečava napade gladi, ali i smanjuje želju za slatkišima.

Preporučuje se trudnicama

Ova žitarica sadrži visok sadržaj folne kiseline, koja je posebno neophodna za zdravlje trudnica i fetusa, jer pospešuje hematopoezu i čini telo otpornijim na negativne efekte okruženja.

 

 

(Kakanj-X / Zdravlje – (KX) )