Oni čine Kakanj ljepšim: Padavine prekinule rad samo na kratko

Svakim korakom kroz Kakanj vidljiv je trag onih koji naporno rade.

Koševina zelenih  površina u gradskoj jezgri, postavljanje mobilijara za djecu koji se  tokom zimske sezone demontiraju djelo je radnika J.P. Vodokom Kakanj. Pored toga izvršena je i rezidba i sječa drveća u Praku prijateljstva i Ulici Alije Izetbegovića te sadnja sezonskog cvijeća i ukrasnog žbunja s kojim Kakanj dobija jednu sasvim drugu dimenziju.

Radove su nakratko prekinule padavine ali odmah po prestanku uređenje je nastavljeno. Ne treba zaboraviti asistiranje i pomoć prilikom radova na visini od strane kakanjskih vatrogasaca.

Preventivna deratizacija

Shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti FBiH jučer je  izvršena obavezna preventivna deratizacija.

Obavezna preventivna deratizacija kao opća mjera podrazumijeva mehaničke, fizikalne i hemijske mjere koje se provode sa ciljem sprječavanja ulaženja, zadržavanja, razmnožavanja i smanjenja populacije štetnih glodavaca na površinama, prostorima ili objektima, na biološki prihvatljiv minimum, i koja se provodi na sistematski način.

Polazeći od bioloških karakteristika razmnožavanja i ponašanja glodara, a u cilju postizanja boljih efekata, obavezna sistematska preventivna deratizacija izvršena je na više lokacija i to u prostorijama direkcije preduzeća, na kompletnom području gradske deponije i pratećim objektima, vodozahvatu i pratećim objektima izvorišta „Bukovica“ te šahtovima i kanalizacionim otvorima na mreži kojom upravlja J.P. „VODOKOM“.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply