On je posto hit jer je pokazao 20 načina na koji možete držati bebu

Novopečenim tatama držanje bebe često predstavlja težak, donekle zastrašujući zadatak.

Na svu sreću, šaljivi, “edukativni” video snimak, koji je nedavno postavljen na internetu, pomaže im da savladaju tu vještinu prikazivanjem ne jedne, već 17 različitih tehnika nošenja novorođenčeta.

Jedan od prvih pitanja koje muškarci sebi postave kada postanu roditelji jeste “kako da za milog boga držim tu stvar?” (pod stvar misli na bebu).

Mamama držanje bebe dolazi gotovo prirodno, vjerovatno zato što im je to urođeni refleks, ali i zato što su godinama ranije vježbale uz lutke.

Mnogi muškarci, međutim, ne posjeduju tu vještinu i prvih nekoliko sedmica roditeljstva provedu noseći dijete kao da je porcelanska vaza.

U pomoć im je priskočio Novozelanđanin Joran Watson koji je na YouTube postavio simpatični video snimak na kojem demonstrira 17 lakih načina nošenja bebe, bez korištenja ikakvih pomagala ili pomoći druge osobe.

Svojim tehnikama je dao zabavne, “muške” nazive kao što je “nošenje gajbice”, “nošenje ragbi lopte” ili “sakrivanje pivskog stomaka”, prenosi Tanjug.

Snimak u kojem autor, predupredivši eventualnu zabrinutost organizacija za zaštitu djece, jasno stavlja do znanja da “nijedna beba nije povrijeđena tokom snimanja”, dosad je pregledan više od 800.000 puta (Oslobodjenje.ba)

Comments are closed.