Okupila se SDA oko Al Shiddija, Izetbegović ponosno: Arapski investitor je gradu dao mjerilo za 21. vijek!

Svečano otvorenje luksuznog hotela Swissotel Sarajevo, koji je u julu počeo s radom, upriličeno je večeras u Sarajevu. Hotel je izgrađen u okviru Sarajevo City Centra, a posluje u sklopu evropske hotelske korporacije AccorHotels.

Otvaranju je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je istakao da se sjeća prvog dolaska investitora Suleimana Al Shiddija u Sarajevo, kada je ovakva investicija izgledala nevjerovatno.

– To je bilo postratno Sarajevo i uskoro nas je pogodila i globalna ekonomska kriza, a Suleiman Al Shiddi je tražio podršku za projekt i takva hrabrost je zaslužila svaku vrstu podrške – rekao je Izetbegović.

Dodao je da se radi o objektu koji je postao znamenitost Sarajeva i dopunio njegovu turističku ponudu, te gradu dao mjerilo za 21. vijek.

Novootvoreni hotel je u vlasništvu Al Shiddi grupacije koja je u aprilu ušla u franšizni ugovor s Swissotelom, dijelom AccorHotels grupacije.

Investitor Suleiman Al Shiddi kazao je da taj projekt ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći njihovog tima, dioničara, bh. vlasti i svih ostalih koji su indirektno pomogli, te im je iskazao veliku zahvalnost.

– Ovaj projekt je napravljen da traje narednih 100, pa i 200 godina. Vjerujem da će Sarajevo postati privlačna destinacija za turiste iz Kine, s Bliskog istoka i svih ostalih država – naveo je Al Shiddi.

Swissotel Sarajevo raspolaže s 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine.

Također, posjeduje savremene wellness i spa objekte, kao i dva restorana, od kojih će jedan služiti tradicionalnu bosansku kuhinju s dodirom internacionalne i orijentalne kuhinje.

Možda vam se svidi

avatar