Oko 70 posto obitelji ne uspije provesti ni sat na dan zajedno

Danas obitelji sve rjeđe objeduju zajedno, pa čak ni TV ne uspiju više gledati zajedno, a krivac je prezaposlenost roditelja i usmjerenost djece na tehnologiju.

Blagdansko doba idealno je za provođenje više vremena s obitelji pogotovo kako bi se nadoknadilo sve ono što inače propuštamo zbog prezaposlenosti, piše Daily Mail. Tek 14 posto obitelji uspije provesti pet sati na dan u kvalitetnom druženju sa svojim najbližima, dok više od 70 posto obitelji ne uspije “ugrabiti” ni sat vremena na dan koje bi proveli zajedno, pokazala je studija britanske tvrtke Project Wild Thing.

Prema njoj, sve manje obitelji danas ruča ili večera zajedno, a čak niti ne gledaju TV u istoj prostoriji. Jutra su najstresnija jer tada se svi u obitelji brzinski spremaju za radne i ostale obaveze, a zajednički doručak postao je prava rijetkost. Nakon završetka školskog dana, djeca se najčešće primaju laptopa i drugih gadgeta, dok roditelji obavljaju kućanske poslove. Navečer su svi preumorni za druženje, a najveći krivac nedostatka obiteljske atmosfere je prezaposlenost, kažu istraživači.

Oko 82 posto roditelja žali jer ne mogu provesti više vremena s djecom, a 95 posto njih smatra kako zajedničke aktivnosti doprinose osjećaju bliskosti i povezanosti u obitelji.

– Roditelji su danas zaposleniji nego ikad prije, pa je zajednički provedeno kvalitetno vrijeme jako zanemareno – kaže dječji psiholog, Andy Stephenson.

24sata

Možda vam se svidi

Comments are closed.