OK "Kakanj 78" počeo sa pripremama

Poslije ljetne pauze odbojkaši Kaknja počeli sa Pripremnim periodom, koji će se u prvom dijelu obaviti na stadionu FK Mladosti u Doboju, a u drugom nastaviti u Kakanjskoj dvorani.

Od 18 igrača na koje računa novi Stručni štab kluba na čelu sa trenerom-igračem Almirom Aganovićem i njegovim pomočnikom trenerom-igračem Erminom Lepićem, na prvom treningu odazvalo se njih 15, a ekipi će se tokom sedmice priključiti i Milan Boršner, koji je sa uspjehom nastupao za Kakanjce u prošloj sezoni, kao i još dva igrača iz mlađih pogona.

Prvom treningu prisustvovali su: I trener-igrač Almir Aganović, II trener-igrač Ermin Lepić, Armin Fejzović, Muris Krivokapa, Esad Đakovac, Sejdin Mustafić, Armin Šljivo, Haris Škulj, Ajdin Srebrenica, Ismet Delibašić, Samir Berbić, Hajrudin Sužanj, Faris Alagić, Sanin Alagić i Berin Pinjić.

Inače, u ljetnoj pauzi u klubu je bilo vrlo radno, pa su pored redovnih aktivnosti u stvaranju normalnih uslova za funkcionisanje kluba, izvršene promjene unutar samog Upravnog odbora, kao i promjena naziva kluba.
Novi predsjednik kluba je Nusret Đakovac, dok je predsjednik Skupštine Izudin Neimarlija i Direktor kluba Nermin Begić.

Nadalje, u protekloj sezoni klub se takmičio pod nazivom Odbojkaška akademija ¨Kakanj¨ Kakanj, a u buduće će muški odbojkaški klub nositi naziv Odbojkaški klub ¨Kakanj78¨ Kakanj.
Promjenu naziva kluba rukovodstvo je vezalo je za istoriju Kakanjske muške odbojke, gdje je istakla 1978 godinu, godinu kada je i zvanično muški odbojkaški klub prvi puta nastupio u nekom ligaškom odbojkaškom takmičenju, tada Republičkoj ligi BiH.

“Prije svega zahvaljujemo se ljudima iz našeg fudbalskog kluba ¨Mladost¨ Doboj na ustupljenim terenima za naše sedmodnevne pripreme. Naredna Takmičarska sezona je Razvojna, to je sezona u kojoj moramo napraviti organizacione pomake, ali i napraviti dobru i perspektivnu osnovu za duži period, kada je u pitanju domači igrački kadar, a za to imamo i znanja i potencijala. U dogovoru sa dosadašnjim trenerom Almirom Begićem, koji će u narednom periodu pomoći u radu rukovodstva kluba kada je u pitanju Tehnički dio poslova, izvršili smo promjene u Stručnom štabu kluba, pa smo angažovali dva iskusna i provjerena Kakanjca, ovaj puta u dvostrukim ulogama, i to prvi trener i igrač Almir Aganović i drugi trener i igrać Ermin Lepić. Kada je u pitanju igrački kadar, trenutno osim Milana Boršnera, ove sezone Kakanjski klub će se osloniti prije svega na vlastiti igrački kadar, uz napomenu da se u klub vratio Almir Aganović, a tu je i Ajdin Srebrenica koji je ove godine uspješno završio fakultet Sporta u Sarajevu i evo stavio se na raspolaganje trenerima. U osnovi ovo je tim za narednu Takmičarsku sezonu, a u hodu ćemo vidjeti treba li neku od pozicija pojačati.
Ne smijem zaboraviti kazati da se klub zahvalio na dosadašnjoj saradnji igračima Samiru Salihoviću i Vladanu Ćeremidžiću, koji su nekoliko proteklih sezona uspješno branili boje Kakanjskog kluba.” – kazao je direktor kluba Nermin Begić

Na kraju, glavni cilj je unapređenje rada u svim segmentima kluba, znači organizaciono jačanje kluba, kvalitetan trenažni proces svih selekcija kluba, a iza ovoga svega takmičarski rezultat bit će adekvatan uloženom radu svih članova kluba. U ovoj sezoni žele biti sudionici Play-offa Premijer lige BiH, sa željom da što dalje u njemu istraju, ali i da unaprijede igru i eksponiraju jak i disciplinovan kolektiv, i naravno da se to prije svega dopadne publici i našem gradu.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.