Oglasio se Muriz: Otac Dženana Memića komentirao disciplinsku tužbu protiv Dalide Burzić

Otac stradalog mladića Dženana Memića, Muriz Memić komentirao je podnošenje disciplinske tužbe Ureda disciplinskkog tužioca VSTV-a protiv Dalide Burzić, glavne tužiteljice Tužilaštva KS zbog slučaja Memić.

– Ovo je kap pravde u moru nepravde. Bolje da su oni Dalidu Burzić uzeli u svoje ruke nego da je ja uzimam u svoje – kazao je Memić u prvoj reakciji za Patriju.

On je istakao da očekuje i podizanje optužnice protiv Dalide Burzić.

– Ona je glavni organizator lažne optužnice i izmišljene saobraćajne nesreće i ja se ne mogu zadovoljiti sa ovim. Gdje su i drugi tužioci? Gdje je Sead Kreštalica, Aida Topalović, Ivana Petković, Meris Ćato, Amina Ruždić, federalni tužioci. Ja sam podnio i krivične prijave i očekujem da se sve istraži – kaže Memić.

UDT VSTV-a disciplinsku tužbu je podnio zbog disciplinskih prekršaja propisanih članom 57 Zakona o VSTV-u BiH i to: tačka 22: „ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije“, tačka 23: „bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet tužilaštva“.

Memić je od samog početka tvrdio da je Burzić u dva navrata njemu rekla da “on njega nije htio ubiti već je to bilo naguravanje koje je eskaliralo”. Burzić je Memiću govorila i o Alisi Mutap, jedinoj svjedokinji koja je bila u trenutku napada sa Dženanom.

– Ja nju ne dam, tako mi je rekla Burzić o Alisi. Ne dam ni ja moje dijete. Želim da se sazna istina i da odgovaraju svi oni koji su učestvovali u ovom kriminalu i stvaranju lažne optužnice – kazao je Memić.

Možda vam se svidi

Leave A Reply