Oglasio se mladić sa snimka iz Banjaluke: “Navodan razlog bio je taj što sam pokušao nalijepiti naljepnicu Pravda za Davida”

Kako je već ranije objavljeno, mladić je, prema tvrdnjama očevidaca, nakon kraće rasprave s policijom pokušao da pobjegne, ali su ga policajci stigli, uhapsili i uz upotrebu grube sile ugurali u policijsko vozilo. Nakon svega, oglasio se i privedeni mladić David Krneta. Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Sinoć sam doživio da me u mom gradu, u mojoj državi uhapse na najbrutalniji način i to pred kamerama. Navodan razlog bio je taj što sam pokušao nalijepiti naljepnicu Pravda za Davida.

Kada je to primijetio policijski službenik tražio mi je dokumenta, a ja sam ga pitao: Šta sam to skrivio da biste tražili moja dokumenta? Na šta mi je on odgovorio da je stvarno dosta mog ponašanja i da idem u stanicu. Iz straha sam počeo bježati. Tada je više od 10 policajaca krenulo trčati za mnom. Kada sam shvati da je uzaludno trčati stao sam i dobio jak udarac po nogama nakon čega sam pao na pod. Ubrzo su prišli svi oni koji su trčali za mnom i počeli me pritiskati na grubi asfalt, stavljajući mi lisice. Laknulo mi je kada sam vidio TV kameru, jer sam znao da će sve biti snimljeno i javnost će vidjeti gdje ustvari živimo.

Nasilno su me ugurali u automobil i snažno udarili po testisima, a potom i pištoljem u glavu. U policijskoj stanici su nastavili torturu, gdje su me dočekali inspektori u civilu, udarali me po glavi, vikali na mene, te mi rekli da nemam pravo na advokata. Za cijelu noć koju sam proveo u stanici prošao sam tešku psihičku torturu i fizičko zlostavljanje.

Nadam se da ćete kroz ovaj tekst shvatiti u kakvom režimu živimo. Ja sam samo jedan od mnogih koji će biti predstavljen kao kriminalac, a pravi kriminalci su oni u kravatama.

Hvala svima na ogromnoj podršci koju ste mi pružili!”, stoji u obraćanju ovog mladića.

Možda vam se svidi

Leave A Reply