Oglasio se ministar Lukač: “Nisam zadovoljan radom Tužilaštva u slučaju Dragičević”

Lukač je naglasio da je policija uradila na vrijeme sve što je do sada u ovom predmetu tražilo tužilaštvo.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da lično nije zadovoljan brzinom kojom Okružno tužilaštvo Banja Luka radi na predmetu “David Dragičević”, te istakao da je policija do sada uradila sve što je tužilaštvo od nje tražilo u tom slučaju.

Lukač je podsjetio da je i Vlada RS na današnjoj sjednici donijela određene zaključke po pitanju rada tužilaštva, da u cijelosti nije zadovoljna dinamikom kojom vodi ovaj slučaj, te dodao da je činjenica da se to vodi već više do devet mjeseci.

On je za ATV rekao da je prošlo nekoliko mjeseci prije nego što je tužilaštvo donijelo naredbu u kojoj se navodi da je riječ o ubistvu, a da su saznanja o tome da je moguće izvršeno ubistvo imali vrlo brzo nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića.

Foto: Buka

– Ali, trebalo im je nekoliko mjeseci da donesu takvu naredbu. Ne znam zašto. To pitanje treba postaviti tužilaštvu. Sve ove mjesece određene istražne radnje dugo i predugo traju, mislim da su mogle biti završene mnogo brže – dodao je Lukač.

Lukač je naglasio da je policija uradila na vrijeme sve što je do sada u ovom predmetu tražilo tužilaštvo.

– Mi smo jedan servis tužilaštva. Tužilac vodi i usmjerava istragu, on traži od policije ono što je potrebno, policija veoma brzo i ekspeditivno odgovara na to i do sada sve što je tužilaštvo u tom predmetu radilo, MUP, odnosno inspektori koji su uključeni u istragu, su i uradili i spremni smo da to radimo i dalje – rekao je Lukač.

Možda vam se svidi

avatar