25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Oglasili se organizatori “Čevljanske koride”: Hoće li tradicionalna manifestacija ove godine biti održana?Korida se godinama održavala posljednjeg vikenda u julu na Čevljanskom polju, a na njoj se redovno okupljalo desetine hiljada posjetilaca iz cijele BiH, ali i regiona.

Zbog pandemije koronavirusa, ni ove godine neće biti održana tradicionalna korida u Čevljanovićima – ovu informaciju za medije je potvrdio Besim Gljiva, predsjednik Upravnog odbora “Čevljanske koride”.

– Zbog sveukupne situacije u svijetu, regionu i u Bosni i Hercegovini, ne planiramo održavanje i nemamo nikakve aktivnosti oko organizacije. To je prosto nemoguće u ovakvim uslovima. Na neki način obilježit ćemo u tom periodu, krajem jula, ali to će biti simbolično uz poštivanje svih mjera. Nadamo se i bili bismo sretni da se iduće godine održi “Čevljanska korida” – rekao je Gljiva.

Korida se godinama održavala posljednjeg vikenda u julu na Čevljanskom polju, a na njoj se redovno okupljalo desetine hiljada posjetilaca iz cijele BiH, ali i regiona.

Podsjetimo, ova tradicionalna manifestacija prošle godine nije održana.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO