Oglasili se iz PU Konjic: Nikad nismo zaprimili nikakvu prijavu protiv Gačića

U kući Edina Gačića kojeg su nakon devetodnevne potrage ubili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a koja se nalazi u konjičkom selu Brđani, nije pronađen arsenal oružja, kako su to pojedini mediji pisali.

Kazao je ovo na konferenciji za medije održanoj u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona načelnik Policijske uprave Konjic Mirsad Subašić.

On je također istaknuo da Policijska uprava Konjic nikada za vrijeme Gačićevog boravka na području te općine protiv njega nije zaprimila prijavu za bilo kakav prekršaj.

– U kući su pronađene samo boce, koje su upućivale da se radi o Molotovljevom koktelu ili nekoj sličnoj napravi, i one su poslane na vještačenja. On je, kasnije smo saznali, pokušavao saznati gdje se može kupiti oružje – kazao je Subašić.

Prethodno su čelnici MUP-a HNK kazali kako je na području cijele Hercegovine sigurnosna situacija u posljednje vrijeme, između ostalog i zbog “slučaja Gačić” bila znatno pogoršana.

– Situacija je bila iskočila iz normalnih okvira, građani su s pravom bili zabrinuti, a policija je sistemski i odgovorno radila svoj posao. Imali smo u zadnjih par mjeseci krađe, pljačke, razbojništva, ubistva, ali smo većinu od tih djela riješili – rekao je ministar unutrašnjih poslova HNK Slađan Bevanda, izrazivši nadu da će i ostala krivična djela ubrzo biti rasvijetljena.

Upitan da prokomentira da li su nedostajali ljudi na ključnim funkcijama, poput komesara policije, u posljednjim dešavanjima u Hercegovini, Bevanda je odgovorio potvrdno.

– Naravno, mnogo nedostaje, ali sa zadovoljstvom konstatujem da su načelnici preuzeli odgovornost i da na odgovoran način popunjavaju tu prazninu, i mislim da nam dobro ide – odgovorio je.

Bevanda je čestitao policajcima koji su bili angažirani na potrazi za Edinom Gačićem u i oko Konjica, kao i onima koji su jučer učestvovali u akciji rješavanja pokušaja pljačke banke i talačke krize u Mostaru.

Možda vam se svidi

Leave A Reply