Oglasili se iz Pomozi.ba o porodici iz Gračanice: Tvrde da priča ima i drugu stranu

Priča o djevojčici Eni iz Gračanice i njenoj nani Havki, danas je odjeknula medijima i društvenim mrežama diljem regiona.

Brojni građani iz BiH, regiona i dijaspore reagirali su u velikom broju, želeći pomoći porodici, no čini se da će priča imati sasvim drugačiji kraj, jer, ako je suditi po saopćenju humanitarne organizacije Pomozi.ba, riječ je o “zloupotrebi djeteta”.

Ovom prilikom pozivamo nadležnu socijalnu službu da što hitnije detaljno ispita sve navode.

Iz Pomozi.ba su na svojoj Facebook stranici objavili kako su povukli uplatu za pomoć ovoj porodici. Njihovu poruku objavljujemo u cjelosti:

– Na videu možete vidjeti spornu porodicu iz Gračanice koja je prije dvije godine dobila izuzetno vrijednu donaciju putem emisije ”Život na čekanju”, dok na videu koji smo jutros podijelili od Nove TV uopće nema tih stvari. Jutros smo pod velikim pritiskom ljudi koji su od nas tražili da im se pomogne odmah reagirali i uplatili donaciju koju smo kasnije uspjeli povući nazad jer smo u međuvremenu od partnerske organizacije dobili informacije da se radi o klasičnoj prevari i zloupotrebi djeteta. Našim partnerima smo odmah povjerovali, a u međuvremenu smo došli i do ovog videa koji pokazuje da im se pomaže već duže vrijeme – piše na Facebook stranici ”Pomozi.ba”.

Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply