Oglasili se iz HDZ-a BiH i objasnili zašto nisu glasali za osudu četničkog okupljanja u Višegradu

Iz HDZ-a poručuju da je riječ “isključivo o još jednom u nizu zloupotreba institucija države, senzacionalizmu i populističkom aktu kojim se traži rješavanje ovog slučaja premda su nadležna tijela već poduzela određene korake”.

Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu jučer podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer, kako navode, predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure.

“Premda su izaslanici HDZ-a BiH tijekom dana objasnili ovaj potez, napadi iz dijela BiH javnosti i ovoga puta ne jenjavaju, stoga ćemo još jednom ponoviti: Hrvatski izaslanici kao i Hrvatska demokratska zajednica BiH su protiv svih ekstremnih ideologija, kao i svakog oblika mržnje i nasilja!
Prilikom prijedloga ove točke nije ispoštovana poslovnička procedura, materijala za istu nije bilo a istu je na dnevni red trebao staviti Kolegij, ne izaslanik, koji nije ni tražio raspravu stoga je prijedlog sukladno proceduri bio odbijen”, navode u saopćenju.

Poručuju da je riječ “isključivo o još jednom u nizu zloupotreba institucija države, senzacionalizmu i populističkom aktu kojim se traži rješavanje ovog slučaja premda su nadležna tijela već poduzela određene korake”.

“Svakodnevno smo svjedoci raznih oblika nasilja, povreda ljudskih i svakih drugih prava, no ključno je da osim što iste osuđujemo, raditi na njihovom sprečavanju i kažnjavanju, a pri tome ne banalizirati probleme ili iste iskorištavati u svoju osobnu korist ili im pak davati nepotreban medijski prostor i važnost”, navode.

Možda vam se svidi

Leave A Reply