Oduzeto više od 8.300 pakovanja cigareta i 48 kilograma duhana vrijednih 50.000 KM

0

Pripadnici UIO iz regionalnog centra Sarajevo su na području Vogošće privremeno oduzeli 677 pakovanja cigareta i 14 kilograma sitno rezanog duhana od dvije osobe. Tržišna vrijednost je 5.751 KM. Proizvodi nisu bili obilježeni akciznima markicama i navedene osobe nisu imale vjerodostojnu dokumentaciju o nabavci i porijeklu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pripadnici UIO iz regionalnog centra Banja Luka su na području Sanskog Mosta privremeno oduzeli 13,5 kilograma rezanog duhana od jedne osobe. Duhan nije bio obilježen akciznim markicama, a njegova tržišna vrijednost je 2.250 KM.

Protiv osoba od kojih je oduzeta ackizna roba bit će pokrenuti prekršajni postupci, a u navedenim aktivnostima UIO je koristio specijaliziranu opremu koju su im donirale Sjedinjene Američke Države.

Proučili su da su ove aktivnosti prvi rezultati kampanje “Stop švercu” kojom je Uprava za indirektno oporezivanje pozvala sve građane u Bosni i Hercegovini da na otvorenu liniju čiji je broj 080 02 06 07 potpuno besplatno i anonimno dojave svaki oblike nezakonite trgovine i utaju indirektnih poreza.

Istakli su da su zahvalni svim građanima koji su dojavili nezakonite radne i pozvali su ih da to i dalje čine. Prijave se mogu poslati i putem e-mail adrese: stop_svercu@uino.gov.ba.

Podsjećamo, kampanja “Stop švercu” počela je 9. augusta ove godine.

[bar group="4078"]