Oduševit ćete se kada budete saznali zašto su ovi šalovi vezani za drveće! (FOTO)

Kako bi svojim sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom omogućili da se u ovim zimskim danima koliko toliko ugriju, nekoliko dobrotvornih organizacija iz Kanade i SAD došle su na ideju da o bandere i drveće vežu vunene šalove.

Nakon što su meteorološke službe najavile jaku snježnu mećavu, u nekoliko kanadskih i istočno-američkih gradova organizovana je neobična akcija pomoći beskućnicima.

Kako bi svojim sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom omogućili da se u ovim zimskim danima koliko toliko ugriju, nekoliko dobrotvornih organizacija došle su na ideju da o bandere i drveće u raznim dijelovima grada vežu vunene šalove.

”Nisam izgubljen. Molim te, uzmi me ako ti je hladno i utopli se!”, piše na jednoj od poruka koja je prikačena za šalove.

Inicijator ove “kampanje utopljavanja” je udruženje “Scarves in the Port City” koja prikuplja šalove za beskućnike tokom zime.

Foto: Facebook/Chase the Chill in Winnipeg

”Naš cilj je da promovišemo dobrotu i služimo zajednici”, navodi se na Facebook stranici organizacije.

” Šalovi su tu i ako ih neko želi može da ih uzme. Ako ste beskućnik, a napolju je ispod nule, šal vam svakako dobro dođe ”, kazala je Vendi Gral, osnivačica udruženja Chase the Chill koje takođe sprovodi ovu akciju.

Foto: Facebook/Chase the Chill in Winnipeg

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) je izdala upozorenje na mećavu od danas popodne do utorka, a gradonačelnik New Yorka Bil de Blazio upozorava da bi to doslovno mogla da bude jedna od dvije ili tri najveće snježne oluje u ovom gradu još od 1872. godine.

Izvor:Telegraf.rs

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.