"Odumiranje" najbolji film 43. SOFEST-a

Film Miloša Pušića “Odumiranje” jednoglasno je od strane žirija proglašen za najbolje ostvarenje na festivalu SOFEST u Sopotu, saopštili su danas organizatori tog filmskog festivala.
Žiri koji su činili reditelj Miroslav Momčilović, glumica Nikolina Jelisavac i filmski snimatelj Radoslav Vladić procijenio je da je taj film “tematski aktuelan, kompletan i nadahnut u svim aspektima filmskog izraza”.

Producentu “Odumiranja”, kompaniji “Hit and Run Production”, odlazi Velika statueta SOFEST-a i novčana nagrada od 200.000 dinara.

Taj film je po ojceni žirija imao i najbolji scenario, čiji je autor Dušan Spasojević nagrađen statuetom SOFEST-a i novčanim iznosom od 100.000 dinara, a nastupom u “Odumiranju” glumac Boris Isaković zaslužio je nagradu za najbolju mušku ulogu i 70.000 dinara.

Nagradu za najbolju režiju, koju čine statueta SOFEST i novčani iznos od 100.000 dinara, dobio je Slobodan Skerlić za film “Top je bio vreo”.

Kako se navodi u obrazloženju odluke žirija, Skerlićeva režija svedenim postupkom, hirurški precizno, otvara i zatvara ratno vrijeme koje je ostavilo duboke tragove na ljude u našem regionu.

Za najbolju žensku ulogu jednoglasno je nagrađena Anita Mančić za nastup u filmovima “Top je bio vreo” i “Gde je Nađa”.

Žiri publike u sastavu Jasna Maričić-Mirilović (predsjednica žirija), Nevena Vojinović i Aleksandar Tripković proglasio je najboljim film “Gde je Nađa”.

Nagrada za najbolju scenografiju otišla je Ivanu Deniću za film “Mamula”, za snimateljski rad nagrađen je Dušan Joksimovih za film “Top je bio vreo”, za najbolju kostimografiju Tatjana Radišić za isti film, za originalnu muziku Dejan Kostić (“Odumiranje”), i montažu đorđe Marković za “Top je bio vreo”.

Nagrade su svečano uručene večeras u 21.45, nakon projekcije poslednjeg filma na 43. festivalu – “Top je bio vreo” Slobodana Skerlića.

Možda vam se svidi

Comments are closed.