Održano izvlačenje parova za takmičenje Liga MZ “Kakanj 2017”

Danas je u kultnom školskom centru “Europa” upriličena konferencija za medije i izvlačenje parova za takmičenje Liga MZ “Kakanj 2017”. Prisutnim medijima i učesnicima takmičenja obratili su se dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo, predsjednik Sportskog saveza Općine Kakanj Samir Lušija, koordinator za sport JU KSC Kakanj Marin Mijač i koordinator općih poslova JU KSC Kakanj Nihad Tukić.

Organizaciju takmičenja Liga MZ “Kakanj 2017” preuzima JU KSC Kakanj u saradnji sa sportskim savezom Općine Kakanj i finansijskom podrškom Općine Kakanj. Ukupno se prijavilo 35 mjesnih zajednica!

Aldin Šljivo

“Ove godine smo odlučili da liga MZ bude u malom nogometu, a možda narednih godina ukoliko se ovaj projekat pokaže opravdanim, isti proširimo i na takmičenje MZ u kuglanju, stonom tenisu ili drugim sportovima. Mjesnim zajednicama koje imaju preko 2 000 stanovnika pružili smo priliku da ukoliko žele prijave dvije ekipe. Neki od zahtjeva predsjenika MZ su bili da sudije budu Kakanjci, mi smo i to ispoštivali i angažovali smo tri člana iz Kaknja i nadamo se da ćemo zadovoljiti vaše kriterije. Što se tiče finansiranja i zahtjeva upućenih od predsjednika MZ, svaka ekipa će dobiti 12 majica sa natpisima i brojevima, obezbijedit ćemo sufinansiranje prevoza za određene MZ koje su udaljenije i o tome će se voditi zapisnik i objaviti na našoj web stranici. Što se tiče nagrada, nagrade neće biti novčane jer želimo da ovo budu radničke igre, želimo da prijave budu zbog igre a ne zbog novčanih nagrada tako da ćemo se opredijeliti na određenu sportsku opremu. Takmičenje će biti medijski popraćeno preko stranice Općine Kakanj, web stranice JU KSC Kakanj te naših lokalnih portala s kojima imamo lijepu saradnju”, naveo je u izjavi za medije dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Samir Lušija

“Sportski savez i Općina Kakanj uvijek su podržavali i uvijek će podržavati sportske projekte bilo da su na većem ili manjem nivou, nije bitno, Općina Kakanj će pomoći svakom sportskom projektu u narednom periodu. Molim vas da učinite da prva godina takmičenja Liga MZ “Kakanj 2017” prođe bez problema, molim publiku i igrače da sve prođe u najboljem redu, da prođe fer i korektno”, u izjavi za medije naveo je predsjednik Sportskog saveza Općine Kakanj Samir Lušija.

Marin Mijač

O samim pravilima takmičenja Lige MZ prisutne je upoznao koordinator za sport Marin Mijač.

Napominjemo da je 19.02.2017. godine planirano svečano otvaranje takmičenja Liga MZ “Kakanj 2017”, sa početkom u 17,00 sati. Prvu utakmicu odigrat će ekipe Kakanj I Plandište – Ričica.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar