Održana manifestacija “Proljeće srca moga”: Budimo dobre supruge i majke

0

U periodu od februara do aprila 2018. godine realizuje se projekat “Dani posvećeni ženi”. Okosnicu projekta čine tematske sedmične tribine čija okvirna tematika je “Edukacija i duhovni razvoj žene”.

Kroz različite edukativne i kulturne sadržaje upriličene tokom februara i marta obuhvaćen je veliki broj žena naše općine kao i drugih gradova.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Smatramo da u vremenu u kojem živimo veliki značaj ima svaka aktivnost koja doprinosi osnaživanju  i edukaciji  naše žene.

I ove godine plan realizacije sadržavao je : sedmične tribine, radionice za srednjoškolce i osnovce, okrugli sto, posjeta Srebrenici i Kozarcu , tevhid za šehide, svečani ručak za majke šehida, susreti halki Kur’ana, kreativne radionice za djevojke,  obilazak džemata, oživljavanje bošnjačke tradicije i običaja „Biserje naše tradicije“ te humanitarni bazar “Dobročinstvo nas spaja, navodi se na web stranici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Završna svečanost pod nazivom “Proljeće srca moga” sa bogatim vjersko-kulturnim programom održana je danas u Sportskoj dvorani KSC Kakanj. Programu je prisustvovalo oko 2500 žena a počasne gošće programa bile su Majke srebrenice i majke kakanjskih šehida.

Ove godine učesnici u programu su također učestvovali: Bilal Zukan, Šejma Mehić, hfz. Adisa Aganhodžić, Emira Heganović, polaznici škole hifza, horovi FIN-a i hor “Asr” Bugojno.

Gost predavač dr. Safija Malkić.

Fotografije možete pogledati ovdje.

Projekat “Dani posvećeni ženi”

Gepostet von Kakanj-X.com am Sonntag, 1. April 2018