Održana javna rasprava o Nacrtu i Odluke o izvršenju Budžeta Općine Kakanj za 2015. godinu

U velikoj sali Općine Kakanj danas je održana centralna javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Kakanj za 2015. godinu i Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta na kojoj su svi prisutni imali priliku da usmeno izraze svoje sugestije, stavove, mišljenja i primjedbe, te da dobiju sva potrebna pojašnjenja.

Javnoj raspravi je prisustvovao veliki broj građana, predstavnika nevladinih organizacija, mjesnih zajednica i drugih zainteresiranih subjekata što ukazuje na činjenicu da su vidljivi rezultati općih nastojanja Općine Kakanj da građane što više uključuje u sve procese donošenja odluka koje su od općeg interesa čime se ostvaruju postulati neposredne demokratije kojima teže savremena demokratska društva.

Sve primjedbe i sugestije su uvrštene u zapisnik o provedenoj javnoj raspravi koji će biti dostavljen predlagaču Budžeta i Općinskom vijeću.

Javna rasprava ostaje otvorena do 6. decembra 2014. godine.

Svi zainteresirani svoje prijedloge, mišljenja i sugestije  mogu dostaviti Službi za finansije Općine Kakanj, putem e-maila opcinaka@bih.net.ba ili na adresu Službe (Alije Izetbegovića 123).

Sve građane, predstavnike mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i sve druge subjekte pozivamo da se uključe u javnu raspravu, te da upute svoja mišljenja, primjedbe, sugestije i stavove.

Kontakt osobe za provedbu javne rasprave su Džihad Berbić-šef Službe za finansije (tel. 032/771-806) i Enver Kusić-šef Stručne službe za poslove Općinskog načelnika (tel.032/555-301).

Konačnu odluku o usvajanju Budžeta Općine Kakanj za 2014. godinu donijet će Općinsko vijeće Kakanj.

Dokumenti o kojima se vodi javna rasprava dostupni su u Službi za finansije Općine Kakanj, a mogu se preuzeti i ovdje:

Nacrt Budžeta Općine Kakanj za 2015; Tabela-detaljan pregled prihoda i rashoda; Obrazloženje

Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Kakanj za 2015

Foto: Ilustracija

P1070495 P1070486 P1070489 P1070490

Možda vam se svidi

Comments are closed.