20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Održan XXIII memorijalni turnir „ŠEHIDI KAKNJA 2017“

Početak ovogodišnje Manifestacije Popova Luka 2017, kao i svake predhodne godine počeo je već tradicionalnim Memorijalnim turnirom „ŠEHIDI KAKNJA 2017“, na kojem su učešće pored domaćina OKI „Kakanj 92“ uzele i ekipe SKISO „Breza 304“ i SDI „Igman“ Hadžići.

Dobrodošlicu učesnicima i gostima poželio je predsjednik SD RVI Kakanj 92 Hajrudin Zekić,a prigodno podsječanje na kakanjske šehide učinio je predsjednik OOPŠIPB Tahir Mandžuka.Turnir je u ime općinskog načelnika otvorio Rešad Zaimović,pomočnik načelnika za društvene djelatnosti,boračko-invalidsku zaštitu,raseljena lica i izbjeglice

U takmičarskom dijelu,koji je igran po ligaškom sistemu prvo mjesto pripalo je ekipi OKI Kakanj 92,dok sa omjerom jedne pobjede i jednog poraza ekipa SDI Igman iz Hadžića je osvoji drugo mjesto.Treće mjesto pripalo je ekipi SKISO Breza 304.

Na večeri koja je upriličena u restoranu Taverna ES,koja je tradicionalni domaćin i sufinansijer ovog turnira,upriličeno je dodjeljivanja nagrada i priznanja.Pored pehara sa diplomama koje su za takmičarski dio obezbjeđene za učesnike Turnira,dodjeljene su i zahvalnice za Mevludina Delibašića vlasnika firme DSM TRADE,za potporu u razvoju sporta za osobe sa invaliditetom,i za nesebičnu podršku kakanjskom sportu,kao i Igoru Andrijeviću vlasnikuuspješne firme AB Petrol,koji je dugogodišnji prijatelj kakanjskom sportu,a uviše navrata je izlazio u susret sportašima sa posebnim potrebama.Jedna zahvalnica je otišla i u ruke Saliha Hasagića, dugogodišnjeg prijatelja kluba.

Novčana nagrada za najmlađeg igrača turnira ove godine dodjeljena je Harunu Tahiroviću,igraču OKI Kakanj 92,koji je nedavno doživio tešku povredu,i nalazi se na putu oporavka i vračanja sportu.

Specijalno priznanje dodjeljeno je Abidu Čišiji, dugogodišnjem sportskom radniku,osnivaču OKI Kakanj 92,reprezentativnom treneru,osnivaču SD RVI Kakanj 92 za zasluge u razvoju sporta osoba sa invaliditetom.

Sa ovogodišnjeg turnira poslate su i poruke podrške reprezentativcu Erminu Jusufoviću,koji je nedavno ostao bez prava na rad. (PRESS SD RVI KAKANJ 92)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO