Održan redovni koncert polaznika Muzičkog centra

Redovni koncert polaznika muzičkog centra Kakanj je održan u punoj Sali Doma kulture. Ovo je osma godina kako Muzički centar priređuje koncerte građanima Kaknja. JU za kulturu I obrazovanje Kakanj svake godine građanima Kaknja priređuje polugodišnje I godišnje koncerte polaznika muzičke škole koji se predstave sa brojnim muzičkim tačkama odvsiranim na klaviru I gitari.

“Djeca su spremna I kao što je mnogobrojna kakanjska publika mogla vidjeti I jako uvježbana. Nama puna sala Doma kulture daje snagu da se i dalje još kvalitetnije bavimo ovom djelatnošću. Njih 36 je pripremilo 28 muzičkih tačaka klasične muzike pod vodstvom svojih mentora Olivere Filipović I Darka Lekića. Nekim od njih ovo je bilo prvo iskustvo pred mnogobrojnom kakanjskom publikom koja je salu Doma kulture ispunila skoro do posljednjeg mjesta“ – kazao je Izet Fejzović , direktor Ju za kulturu I obrazovanje Kakanj

[doptg id=”12″]
Podsjetimo da je prije mjesec dana održan concert polaznika muzičkog centra, polaznika na gitari čiji je mentor Darko Lekić. Koncert je upriličen zbog velikog broja polaznika na gitari, tako das u Kakanjci mogli još jednu noć uživati u zvucima klasične muzike.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.