Održan predizborni skup SDA Kakanj u Brežanima

Pred nekoliko stotina posjetioca, sinoć je SDA Kakanj održala svoj prvi predizborni skup u povodu Opštih izbora i predstavljanja kandidata u Brežanima za mještane naselja koji gravitiraju u ovom području.

Pored kakanjskih kandidata, skupu je prisustvovao i premijer Ze Do kantona gospodin Miralem Galijašević koji je istakao da je SDA Kakanj najbolje organizovana stranka u ZDK i da se o kakanjskim uspjesima priča u široj zajednici kao modelu kako treba voditi lokalnu zajednicu.

Na skupu su predstavljeni i kandidati za Skupštinu ZDK: Ajla Čišija, Alma Haračić, Emina Topalović-Čobo, Mirnes Bašić i Sejad Zaimović.

Za Parlament Federacije BiH Mirsad Zaimović i za Parlament BiH Nermin Mandra.
Prisutnima su se prigodnim riječima obratili Emina Topalović Čobo, Sejad Zaimović, Mirsad Zaimović i Nermin Mandra.

Emina Topalović Čobo je pozvala mlade da budu pokretač razvoja i da se uključe u procese a ne da nijemo sa strane posmatraju.
Predsjednik Sejad Zaimović je u svom obraćanju naglasio važnost izlaska na izbore i glasanja za SDA zbog opstojnosti države i nastavka pozitivnih reformi bh društva, ali i jačanja ZE DO kantona i uloge Kaknja u daljem razvoju ove regije.

O značaju SDA Kaknja govorio je Mirsad Zaimović istakavši da kakanjska SDA jako dobro kotira, čemu doprinosi činjenica da na ovim izborima ima dva nosioca i za federalni i za državni parlament.
Posebne ovacije prisutnih je dobio općinski Načelnik Nermin Mandra koji je govorio o procesima koje treba pokrenuti da Kakanj dobije bolju poziciju u bh životu. Neko ko ima viziju i već dokazane projekte mora se i na državnom nivou boriti za nastavak razvoja ove regije kroz projekte: izgradnja bloka 8 TE Kakanj, daljinskog grijanja u Kaknju i šire, razvoj poduzetništva i povećanje zaposlenosti, poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz različite projekte zaštite okoliša i druge.

Nakon održane promocije kandidata upriličeno je druženje kandidata sa prisutnim mještanima.

(Press OO SDA Kakanj)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar