Održan centralni skup: Eldin Mijoč predstavio progam građanima i pozvao protukandidata Šljivu na debatu

U prepunoj kino sali Kulturno-sportskog centra održan je centralni skup kandidata Socijaldemokratske partije na prijevremenim lokalnim izborima za načelnika Općine Kakanj – Eldina Mijoča.

Impozantano je to predstavljanje koje je prisutna publika mogla vidjeti, mnogo ideja, poruka i političara drugih strnaka koji su došli  samo zbog jednog razloga – da podrže Eldina Mijoča.

Pored brojnih zvaničnika, iz susjednog grada prisutnima se obratio i Fuad Kasumović, trenutni gradonačelnik Zenice i zamjenik predsjednika Nezavisnog bloka.

Fuad Kasumović

U svom govoru Kasumović navodi kako se bori protiv strane Stranke demokratske akcije  i izbornim prevarama kojima se služe, zbog čega je zamolio sljedbenike Mijoča da pojačaju sigurnost kako se to ne bi dogodilo.

Cjelokupan govor gradonačelnika Zenice pogledajte na snimku u nastavku.

Posebnu pažnju u gradu ali i u sali izazvalo je prisustvo predsjednika Socijaldemokratske partije BiH – Nermina Nikšića.

Nermin Nikšić

Vidno ponosan na kandidata koji dolazi ispred iste partije Nikšić je zatražio podršku  građana kako bi Eldin Mijoč pobijedio na izborima i svoj program sproveo u djelo.

-S ovog mjesta vama dajem obećanje, Bh. blok i u Državnom parlamentu u kojem imamo deset zastupnika što je gotovo 1/4 parlamenta, i u Federalnom parlamentu i u Predstavničkom domu imamo 32 zastupnika sto je gotovo 1/3 doma, ćemo stajati črvsto na braniku BiH i glasati za sve zakone koji su u interesu građana BiH, našeg puta u EU, našeg puta u NATO. Samo bojim se da će malo tih zakona proći HDZ, SNSD-a i doći u parlament.- kazao je Nikšić tokom svog obraćanja.

U video snimku pogledajte cijeli govor Predsjednika SDP BiH.

A onda se prisutnim obratio čovjek zbog kojeg je centralni skup i organizovan, čovjek kojeg slijede građani, ljudi iz naroda.

Eldin Mijoč je svojim srčanim, odlučnim govorom i predstavljanjem zasjenio sve druge govornike  u sali.

-Mnogi su govorili znaš li u šta se upuštaš, znam ! Upuštam se iskreno, pošteno i pravedno da otvoreno govorim o onome što boli naše Kakanjce. Mi smo danas u situaciji u kojoj neki očigledno žele da mi već sutra počnemo kofere pakovati ovoj našoj BiH, i planiramo u koji dio evrope da idemo. Mi u Kaknju šaljemo drugu poruku, mi u Kaknju šaljemo poruku jedinstva, da se nećemo dijeliti i nećemo nikome dozvoliti da nas dijeli. Mi u Kaknju smo pozitivna priča koja će dati dobar primjer cijeloj Bosni i Hercegovini da možemo, hoćemo i trebamo zajedno se boriti za naš grad i našu Bosnu i Hercegovinu – započeo je obraćanje Eldin uz gromoglasni aplauz iz prepune kino sale.

Obraćanje Eldina Mijoča, koje je izazvalo veliku pažnju javnosti, možete pogledati u video snimkama u nastavku.


Eldina Mijoča su podržala stranke Bh. bloka i to: Demokratska fronta, Naša stranka, Nezavisni blok, Savez za bolju budućnost, Pokret demokratske akcije…

 

(Sponzorisan članak)

Možda vam se svidi

Leave A Reply