ODOLITE SLATKIŠIMA: Evo kako da svaki OBROK završite bez KOLAČA, četiri jednostavna TRIKA!

0

Novo istraživanje dokazalo je da ova četiri trika mogu da vam pomognu da odolite slatkišima i grickalicama.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Selekcija situacije

Prvi savet je da, kad god možete, izbegavate situacije u kojima znate da ćete biti u iskušenju. Na primer, izbegavajte da idete u restorane brze hrane ili pekare u supermarketima, zaobiđite police sa slatkišima…

Modifikacija situacije

Naravno, nekad ne možete da izbegnete neke situacije, poput odlaska na rođendan. Međutim, ono što možete da uradite u tim situacijama je da sednete/stanete što dalje od hrane i da se okružite ljudima sa kojima imate dosta tema za razgovor, kako ne biste razmišljali o hrani.

Okupirajte se nečim drugim

Ako ove strategije ne uspeju, pokušajte da skrenete sebi pažnju na nešto drugo. Recimo da ste otišli na rođendansku žurku i ne želite da se prejedete? Razgovarajte sa ljudima i pijte što više vode.

Prilagođavanje

Poslednja tehnika podrazumeva da prilagodite svoj način razmišljanja tako da vam iskušenja budu manje primamljiva. Na primer, kada vam se jede čokolada, razmislite o tome koliko ima šećera unutra i kako to utiče na vaše telo.

Naravno, ako imate dovoljno snažnu volju da vam ove tehnike nisu potrebne, to je sjajno. Ali, imajte na umu da ove strategije planiranja unapred mogu da vam pomognu da odolite slatkišima i grickalicama, tj. svojim nezdravim navikama,piše Srbijadanas