Odobreni dodatni oktobarski ispitni rokovi na Univerzitetu u Zenici

Na redovnoj sjednici Senata Univerziteta u Zenici 07/17. razmotrena je i usvojena Inicijativa za organizovanje Produženog septembarskog ispitnog roka na Univerzitetu u Zenici u akademskoj 2016/2017. godini, koju je dostavila Unija studenata Univerziteta u Zenici.

Odluka koja je usvojena podrazumijeva da u periodu od 02. do 09.10.2017. godine na svim fakultetima Univerziteta u Zenici budu organizovani prethodno navedeni dodatni ispitni rokovi i da svim studentima bude pružena mogućnost da polažu po jedan nepoloženi ispit, bez obzira na ukupni broj nepoloženih ispita.

“Studenti će u petak 29.09.2017. godine i u ponedjeljak 02.10.2017. godine imati priliku da prijave željeni ispit, i to isključivo uz prilaganje index-a, a sugerišemo da to bude urađeno što je prije moguće”, poručuju iz Unije studenata.

S obzirom na to da nije riječ o redovnim ispitnim rokovima, ispiti se ne mogu prijaviti putem studentskog informacionog sistema, pa će se studenti morati obratiti studentskim službama kako bi prijavu popunili pismeno, nakon čega će biti napravljen presjek stanja i konačan spisak prijavljenih studenata, na osnovu čega će biti napravljen raspored polaganja ispita, koji će biti objavljen na oglasnim pločama fakulteta.

Uz ovu Odluku usvojen je Zaključak da će ovaj Produženi septembarski ispitni rok biti posljednji, i da će Univerzitet u Zenici i Unija studenata Univerziteta u Zenici tokom predstojeće akademske godine nastojati da ovu problematiku riješe sistemski, i to na zadovoljstvo svih učesnika u procesu.

“Zahvaljujemo Senatu Univerziteta u Zenici na ukazanoj prilici, a studentima od srca želimo puno sreće tokom predstojećeg ispitnog roka uz nadu da će ukazano povjerenje biti opravdano i da će očekivanja biti ispunjena”, ističu na kraju iz Unije studenata.

Možda vam se svidi

Leave A Reply