Odluka o Džaferoviću očekivana, ali je indikativno da Tužilaštvo BiH šuti o mom slučaju

Državni zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović prokomentirao je za novinsku agenciju Patria jučerašnju odluku Tužilaštva BiH o neprovođenju istrage protiv Šefika Džaferovića i Sakiba Mahmuljina, a na temelju dokumentacije i prijave koje je dostavio bivši potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.

-Stav Tužilaštva o odbacivanju prijave protiv Džaferovića i Mahmuljina za mene nije iznenađenje jer poznajem stvarni slijed događaja u tom periodu.

Sada su prestali razlozi za opstrukcije rada Parlamenta BiH od strane SNSD, iako mislim da je slučaj Džaferović samo povod, a da je pozadina vezana za implementaciju izbornih rezultata odnosno formiranje Vlada na federalnom i državnom nivou.

Ali njihovo ponašanje u daljem toku rada Parlamentarne skupštine BiH bit će znak šta im je stvarna namjera. Začuđujuće je ipak kako je Tužilaštvo BiH u ovom slučaju reagovalo relativno brzo, dok konačan stav o mom slučaju još nisu dali iako su svi zakonom predviđeni rokovi prošli.

Zlonamjerni bi rekli da to ima veze sa Kongresom SDA, ali ja u to ne želim da vjerujem, istakao je Mehmedović.

SIPA je podnijela Tužilaštvu BiH prijavu protiv Mehmedovića zbog navodnog ratnog zločina identično kao što je to bilo u slučaju Šefika Džaferovića.

Prijava je podnesena 19. jula 2013. godine. Od tada niko iz Tužilaštva BiH se ne oglašava.

Možda vam se svidi

Comments are closed.